Debat: 'De Woningcorporatie in 2040' met Oud-Minister Sybilla Dekker

Op maandag 13 februari komt oud-minister Sybilla Dekker naar Tilburg voor een interessante discussie-avond over De Woningcorporatie in 2040. In haar tijd als minister erkende ze dat de woningmarkt was vastgelopen en trachtte dit op te lossen door liberalisering van het huurbeleid. Hoe ziet ze dit nu 10 jaar later? Hoe zouden woningcorporaties zich op de lange termijn moeten ontwikkelen en welke rol moeten zij vervullen in de gehele woningmarkt? Met haar huidige rol als voorzitter Geschillencommissie Woningwet is mw Dekker nog steeds een expert op dit gebied. We zijn dus zeer blij met haar komst naar Tilburg! 


De inleiding van de oud-minister wordt opgevolgd door een paneldiscussie, deze wordt geleid door Onno Hoes. Naast oud-minister Dekker zullen diverse specialisten in het panel plaatsnemen. Dit zijn Professor Dirk Brounen: hoogleraar Real Estate Economics, Aline Zwierstra: directeur bestuurder Wonen Breburg en Henk Jagersma: CEO Syntrus Achmea Real Estate & Finance.


De discussie zal worden gevoerd aan de hand van stellingen, waarbij -o.a. via de gratis app “kahoot”- ook het publiek gevraagd wordt zijn mening te geven.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Thematisch Netwerk Wonen, Netwerk Liberaal Maatschappelijk Middenveld, Lokaal Netwerk Tilburg en VVD Regio Zuid.
Het event is open, dus ook niet-VVD-leden zijn van harte welkom!

De bijeenkomst wordt gehouden bij Midi, gelegen aan de Heuvelring 108 in Tilburg. Midi ligt op 700 meter van het centraal station en parkeren kan in de naastgelegen parkeergarage Tivoli. Vanaf 19:15u is de zaal open en de gasten worden ontvangen met een kopje koffie of thee. Om 19:45u start de avond in de grote zaal met een inleiding van oud-minister Dekker. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje.


Toegang is gratis en aanmelden voor het event kan via:

Eventbrite: aanmelden De woningcorporatie in 2040 op 13 februari


Programma

19:15 Ontvangst met koffie en thee in de Foyer

 19:30 Zaal open

 19:45 Welkomstwoord door Onno Hoes

 20:00 Inleiding door oud-minister mw Sybilla Dekker

 20:20 Interactieve paneldiscussie

 21:30 Samenvatting en afsluiting door Onno Hoes

 Netwerk borrel